Sa­ta­kun­nan pii­rin kou­lu­lai­set ko­koon­tui­vat HESE-kou­lu­lais­kil­pai­lun kar­sin­toi­hin kes­ki­viik­ko­na 24. huh­ti­kuu­ta. Käp­pä­rän kou­lun 6C-luok­ka sel­vit­ti tien­sä Tam­pe­reel­la 21. tou­ko­kuu­ta jär­jes­tet­tä­vään val­ta­kun­nal­li­seen fi­naa­liin.

Ky­sees­sä on Suo­men Ur­hei­lu­lii­ton (SUL) ja Hes­bur­ge­rin H-het­ki -kou­lu­lii­kun­ta­oh­jel­maan kuu­lu­va Hese-kisa. Kou­lu­lais­kil­pai­lu tuo tänä ke­vää­nä kou­lui­hin lii­kun­nan rie­mua tu­tul­la kon­sep­til­la. Vii­des- ja kuu­des­luok­ka­lais­ten val­ta­kun­nal­li­nen kou­lu­y­lei­sur­hei­lu­kil­pai­lu jär­jes­tään tois­ta ker­taa hyb­ri­di­nä.

Pii­ri­ki­sat jär­jes­te­tään yh­teen­sä 17 paik­ka­kun­nal­la, mut­ta li­säk­si on mah­dol­li­suus il­moit­tau­tua mu­kaan vii­me vuo­den ta­paan suo­rit­ta­mal­la la­je­ja omil­la lii­kun­ta­tun­neil­la. Kil­pai­lu­ai­ka on 2.4.-10.5. Pii­ri- ja etä­kil­pai­lu­jen la­jit ovat 12 x 60 m suk­ku­la­vies­ti, jun­nu­kei­häs, pi­tuus­hyp­py ja 12 x kier­ros­vies­ti (etä­ki­sas­sa 12 x 400 m). Jo­kai­ses­sa la­jis­sa tu­lok­set tu­lee las­kea yh­teen ja il­moit­taa yk­si tu­los kus­ta­kin la­jis­ta. Tu­lok­set tu­lee muut­taa sen­teik­si ja se­kun­neik­si.

Val­ta­kun­nal­li­seen fi­naa­liin pää­see vii­si pa­ras­ta jouk­ku­et­ta etä­kil­pai­lus­ta sekä jo­kai­sen pii­ri­ki­san voit­ta­ja­jouk­kue.

Teks­ti: Satu Ruus­ka­nen/Suo­men Ur­hei­lu­liit­to