Sa­ta­kun­nan työl­li­syy­sa­lu­een toi­mi­pis­teet on pää­tet­ty. Tu­le­van työl­li­syy­sa­lu­een kes­ki­te­tyt toi­mi­pis­teet si­jait­se­vat Po­ris­sa, Kan­kaan­pääs­sä ja Har­ja­val­las­sa. Kes­ki­tet­ty­jen toi­mi­pis­tei­den li­säk­si jo­kai­ses­sa työl­li­syy­sa­lu­een kun­nas­sa on oma asi­oin­ti­pis­te.

Sa­ta­kun­nan työl­li­syy­sa­lu­een muo­dos­ta­vat Har­ja­val­ta, Jä­mi­jär­vi, Kan­kaan­pää, Kar­via, Ko­ke­mä­ki, Me­ri­kar­via, Nak­ki­la, Po­mark­ku, Pori, Sii­kai­nen ja Ul­vi­la. Sa­ta­kun­nan työl­li­syy­sa­lu­een vas­tuu­kun­ta­na tu­lee toi­mi­maan Po­rin kau­pun­ki.

Toi­mi­pis­tei­den si­jain­nit sai­vat vah­vis­tuk­sen, kun Po­rin kau­pun­gin­hal­li­tus val­tuut­ti maa­nan­tai­ses­sa ko­kouk­ses­saan tek­ni­sen toi­mi­a­lan edis­tä­mään Har­ja­val­lan toi­mi­pis­teen ti­lo­jen vuok­raa­mis­ta osoit­tees­sa Myl­ly­ka­tu 10.

Työl­li­syy­sa­lu­eet ovat osa vuon­na 2025 voi­maa­nas­tu­vaa la­kia työ­voi­ma­pal­ve­lui­den jär­jes­tä­mi­ses­tä, joka siir­tää vas­tuun työ- ja elin­kei­no­pal­ve­luis­ta val­ti­ol­ta kun­nil­le. Uu­dis­tuk­sel­la ta­voi­tel­laan pa­rem­min koh­den­net­tu­ja ja pai­kal­lis­ten työ­mark­ki­noi­den tar­pei­siin so­pi­via pal­ve­lu­ja.

– Me­ri­kar­vi­al­la ol­laan tyy­ty­väi­siä kun kun­taan saa­daan asi­oin­ti­pis­te. Ja meil­lä ke­hi­te­tään myös työ­hön­val­men­nus­pal­ve­lu­ja. Kas­vok­kain-pal­ve­lu on to­del­la tär­ke­ää, ju­tel­len asi­at rat­ke­vat ja oi­kea pol­ku opin­toi­hin tai töi­hin löy­tyy hel­poim­min, Sari Ha­tan­pää Me­ri­kar­vi­an kun­nas­ta to­te­aa.